Blog

De Kungsleden trail in de sneeuw - een interview met Sanne

08 February 2024

Wie ons volgt op social media is er al van op de hoogte: Sanne gaat ook dit jaar weer het avontuur opzoeken. Ze heeft de afgelopen jaren de vele kilometers van The West Highland Way in Schotland en de Cumbria Way in Engeland al in de wandelschoenen zitten. Over een paar weken vertrekt ze op weg naar het avontuur van dit jaar.

Wat ze precies gaat doen en hoe ze zich daarop heeft voorbereid lees je in dit interview.

 

Lees meer...

De huttentocht van Sanne, Ward en de kinderen.

07 September 2023

Sanne en Ward waren deze zomer met de kinderen te vinden in de westelijke Franse alpen. Het zal je niet verbazen dat je daar heerlijk kunt wandelen. In het nationaal park Les Ecrins liepen ze een een avontuurlijke route naar een berghut waar ze hebben overnacht en daar vertellen ze je graag meer over.

Lees meer...

Hoe onderhoud je jouw (Gore-tex) wandeljas?

04 May 2023

Na een paar mooie wandelingen kan je jas waarschijnlijk wel een wasbeurt gebruiken. Misschien zitten er vlekken in van toen je even in het gras bent gaan zitten, heb je tegen een hek aangeleund of wil je dat hij weer als nieuw ruikt. Gelukkig kan jouw (gore-tex) jas gewoon in de wasmachine!

Lees meer...

Wandelen, wanneer telt het als sporten?

07 November 2022

In beweging zijn is altijd goed voor je, dat staat voorop. Maar laten we eerlijk zijn, er is een verschil tussen lekker bewegen en zwaar sporten. Waar zit dit verschil precies in? En wanneer mag je wandelen als sport beschouwen?

 

Wij zochten het voor je uit.

Lees meer...

Hoogtevrees tijdens je bergwandeling, wat nu?

03 October 2022

Het is zomer. Je bent heerlijk op vakantie in de bergen. De hoge pieken lonken. De zon schijnt, je hebt je wandelschoenen aangetrokken en je gaat eropuit. Omhoog, de berg op.

 

Een paar kilometer later loop je met een prachtig uitzicht halverwege een berg wanneer het wandelpad versmalt. Je kunt nog net je voeten naast elkaar plaatsen op de losse stenen. Aan je rechterkant gaat de alpenweide steil omhoog. Aan je linkerkant gaat het tientallen, zo niet honderden meters omlaag. Ineens schiet het door je hoofd: stel dat ik val? De helling naast je verandert in je beleving onmiddellijk in een diepe afgrond en je benen worden pudding. Hoe moet je nu verder?

Lees meer...

Wandelschoenen kopen ingewikkeld? Een aantal korte tips.

01 September 2022

Wanneer je voor het eerst een wandeltocht aan het plannen bent moet je best veel aanschaffen. Een wandelbroek, een fijne rugzak en goede sokken bijvoorbeeld. Maar de belangrijkste keuze betreft toch wel de wandelschoenen. Waar moet je allemaal op letten bij deze grote aankoop? 

Lees meer...

Expeditie Las Lanzas

28 May 2022

BredaWandelt heeft weer een superleuke 4-Daagse wandeling gepland staan! Expeditie Las Lanzas wordt georganiseerd van 13 t/m 16 juli. Wil je meer weten? Lees dan hieronder meer over dit wandelevenement van BredaWandelt.

Lees meer...

Blaren voorkomen

16 April 2022

Je bent een lange wandeling aan het maken, of misschien wel aan het trainen voor de 4Daagse. En opeens tijdens je wandeling voel je weer een blaar opkomen..

Lees meer...

Voorbereiden op de 4Daagse

17 March 2022

De 4Daagse is een bijzonder evenement. Maar niet iets wat je zomaar zonder voorbereiding gaat doen. 4 dagen achter elkaar een lange afstand lopen vergt training voor je lichaam en je spieren. In deze blog delen wij tips met jou, zodat jij goed voorbereid op pad kunt!

Lees meer...

Waarom wandelen zo gezond is

26 January 2022

Wandelen is gezond, dat weten we allemaal. Dagelijks een half uur matig intensief wandelen wordt daarom ook aangeraden. Maar waarom is wandelen zo gezond? Hieronder delen we in het kort de positieve effecten van wandelen.

Lees meer...

Heerlijk na een wandeling: zelfgemaakte citroen-kwarktaart

20 September 2021

Afgelopen weekend, maakte onze collega Carla een mooie wandeling rond het Engelermeer. Het Engelermeer ligt tegen Den Bosch aan. Thuis stond er een heerlijke citroen-kwarktaart op haar te wachten. 

Lees meer...

Wandelen over de paarse heide

07 September 2021

De heide staat nog een aantal weken in bloei - een ware paarse oase. We delen een aantal van onze favoriete wandelgebieden die je meenemen door deze paarse vloed en vertellen je alles wat je moet weten over dit prachtige natuurfenomeen. 

Lees meer...

Beleef het Vierdaagse gevoel met De Alternatieve Vierdaagse!

30 June 2021

Hét alternatief voor het grootste wandelevent ter wereld: De Alternatieve Vierdaagse! Loop jij tussen 20 en 23 juli ook mee?

Lees meer...

De Bredaase 4-Daagse Roadtrip Editie!

24 June 2021

In de week van 13 tot en met 16 juli vindt dit sportieve en vooral gezellige evenement plaats! De Roadtrip Edition is een unieke wandel experience waarbij je Breda op een sportieve en bijzondere manier ontdekt. Geen saaie rechte wegen, maar een 4-Daagse door steegjes, toffe horeca en onbekende plekjes. Geheel corona-proof. We vertellen je er graag meer over in deze blog! 

Lees meer...

Hartstocht - samen stappen zetten naar een gezond hart voor iedereen.

01 June 2021

Dit jaar organiseert de Hartstocht weer de 11strandentocht, maar in een ander jasje namelijk de Hartstocht Strand. In deze blog vertellen we je meer over Hartstocht Strand, dat zal plaatsvinden in het weekend van 2 en 3 oktober. 

Lees meer...

Teva in de schijnwerpers

10 May 2021

Teva bestaat al sinds 1984, toen een riviergids in de Grand Canyon een schoen bedacht die hij zowel op het land als in het water kon gebruiken! Hij maakte het klittenband van zijn horloge vast aan zijn slippers, waardoor de slippers niet uit konden gaan in het water. Dat was het begin van iets heel moois...

Lees meer...

Hygge, wat is het precies?

16 March 2021

Je spreekt het uit als 'huuge'. We horen er steeds meer mensen over, maar wat is het nou precies? We vertellen je er meer over in onze nieuwe blog!

Lees meer...

Wandel Challenge: Walk Around The World

05 March 2021

In 31 dagen hebben we samen, met 342 wandelaars 40.000 kilometer gelopen door 6.075 wandelingen te maken. Een geweldige prestatie! We hebben regen, ijzel, sneeuw, zon, wind, maar vooral PLEZIER gehad! 

Lees meer...

Tips winterse wandeloutfit

26 February 2021

Brrr.. wat is het koud, maar wat ziet het er buiten sprookjesachtig uit! Met de zon is het nu heerlijk om een frisse neus te halen! Je goed aankleden is nu extra belangrijk. We geven je een aantal tips om jouw winterse outfit compleet te maken. 

Lees meer...

Fjällräven classic: een 110 km lang avontuur!

22 December 2020

De Fjällräven classic staat bij veel wandelaars op hun bucketlist. Het is een van de grootste trektochten ter wereld en loopt door Zweeds Lapland. De trektocht is 110 kilometer lang en is een echt avontuur! Onze collega Carla liep een aantal jaren geleden deze prachtige trektocht en blikt terug op deze geweldige ervaring door haar wandelverslag te delen. 

Lees meer...

Fotograferen tijdens het wandelen

17 December 2020

Tijdens het wandelen kun je schitterende foto's maken van de natuur. Alleen hoe weet je wat je van tevoren wilt vastleggen? En wat voor camera neem je dan mee? Wij vroegen onze collega Carla, hobbyfotograaf en wandelfanaat, om haar ervaring en enkele tips. 

Lees meer...

Jochem Myjer over zijn zelfbedachte pelgrimstocht

11 December 2020

Een wandelverhaal van iemand mogen volgen is altijd inspirerend, maar hem zelf meemaken dat is en blijft onbeschrijfelijk. Toch zette Jochem zijn wandelavontuur voor ons op papier om ook andere wandelaars te inspireren. Een zelfbedacht wandelavontuur: van Leiden naar Texel - een wandelverhaal die nog lang niet is uitgeschreven. 

Lees meer...

Een interview met Wandel_TV

22 October 2020

Tijdens onze georganiseerde Kermistocht liep Wandel_TV mee; een groep fanatieke wandelaars die is ontstaan binnen de salsa (dans) wereld. Wandel_TV is opgezet om ook andere mensen te motiveren om lekker te gaan wandelen en ze mee te nemen op de wandelavonturen die de wandelaars van Wandel_TV samen meemaken. Wij stelden ze een aantal vragen! 

Lees meer...

Wandelen in Tsjechië

30 September 2020

Bart ging deze zomer op vakantie naar een landstreek in het Noorden van Tsjechië. Dit prachtige gebied kenmerkt zich door de diepe kloven, bosrijke wandelwegen en waanzinnige rotspartijen. Een enthousiaste klant wees hem op Saksische Schweiz/ Bohemische Schweiz in het gebied tussen Dresden en Praag.

Lees meer...

Bart Dirven beklom de Shishapangma

01 September 2020

"Daar sta je dan. Met beide voeten op de grond te kijken naar de wereld onder je. Ik sta boven het heelal. Boven alles. Ik sta op een achtduizender. Om me heen zie ik een aantal pieken die nog hoger uitsteken boven het wolkendek". 

Lees meer...

Blijven wandelen

18 August 2020

Na de persconferentie van dinsdag 18 augustus is het duidelijk dat het coronavirus nog niet verslagen is. Desondanks geeft de natuur nog altijd genoeg ruimte om een heerlijke wandeling te maken.

Lees meer...