Blog

Bonuscheque

07 October 2021

De bonuscheques zijn weer de deur uit! Als ut tot minimaal €4,50 had gespaard, dan heeft u per post en/of per e-mail een bonuscheque ontvangen. Deze kunt u inwisselen in onze winkel of webshop. 

Lees meer...

Heerlijk na een wandeling: zelfgemaakte citroen-kwarktaart

20 September 2021

Afgelopen weekend, maakte onze collega Carla een mooie wandeling rond het Engelermeer. Het Engelermeer ligt tegen Den Bosch aan. Thuis stond er een heerlijke citroen-kwarktaart op haar te wachten. 

Lees meer...

Wandelen over de paarse heide

07 September 2021

De heide staat nog een aantal weken in bloei - een ware paarse oase. We delen een aantal van onze favoriete wandelgebieden die je meenemen door deze paarse vloed en vertellen je alles wat je moet weten over dit prachtige natuurfenomeen. 

Lees meer...

Beleef het Vierdaagse gevoel met De Alternatieve Vierdaagse!

30 June 2021

Hét alternatief voor het grootste wandelevent ter wereld: De Alternatieve Vierdaagse! Loop jij tussen 20 en 23 juli ook mee?

Lees meer...

De Bredaase 4-Daagse Roadtrip Editie!

24 June 2021

In de week van 13 tot en met 16 juli vindt dit sportieve en vooral gezellige evenement plaats! De Roadtrip Edition is een unieke wandel experience waarbij je Breda op een sportieve en bijzondere manier ontdekt. Geen saaie rechte wegen, maar een 4-Daagse door steegjes, toffe horeca en onbekende plekjes. Geheel corona-proof. We vertellen je er graag meer over in deze blog! 

Lees meer...

Zomerollectie

02 June 2021

De zomer is nu echt begonnen! Alles groeit en bloeit in de natuur en de temperaturen zijn gunstig. Tijd om de wandelschoenen aan te trekken en te genieten van al dat groen om ons heen. We delen een aantal van onze favoriete wandeloutfits! 

Lees meer...

Hartstocht - samen stappen zetten naar een gezond hart voor iedereen.

01 June 2021

Dit jaar organiseert de Hartstocht weer de 11strandentocht, maar in een ander jasje namelijk de Hartstocht Strand. In deze blog vertellen we je meer over Hartstocht Strand, dat zal plaatsvinden in het weekend van 2 en 3 oktober. 

Lees meer...

Teva in de schijnwerpers

10 May 2021

Teva bestaat al sinds 1984, toen een riviergids in de Grand Canyon een schoen bedacht die hij zowel op het land als in het water kon gebruiken! Hij maakte het klittenband van zijn horloge vast aan zijn slippers, waardoor de slippers niet uit konden gaan in het water. Dat was het begin van iets heel moois...

Lees meer...

Hygge, wat is het precies?

16 March 2021

Je spreekt het uit als 'huuge'. We horen er steeds meer mensen over, maar wat is het nou precies? We vertellen je er meer over in onze nieuwe blog!

Lees meer...

Wandel Challenge: Walk Around The World

05 March 2021

In 31 dagen hebben we samen, met 342 wandelaars 40.000 kilometer gelopen door 6.075 wandelingen te maken. Een geweldige prestatie! We hebben regen, ijzel, sneeuw, zon, wind, maar vooral PLEZIER gehad! 

Lees meer...

Tips winterse wandeloutfit

26 February 2021

Brrr.. wat is het koud, maar wat ziet het er buiten sprookjesachtig uit! Met de zon is het nu heerlijk om een frisse neus te halen! Je goed aankleden is nu extra belangrijk. We geven je een aantal tips om jouw winterse outfit compleet te maken. 

Lees meer...

Fjällräven classic: een 110 km lang avontuur!

22 December 2020

De Fjällräven classic staat bij veel wandelaars op hun bucketlist. Het is een van de grootste trektochten ter wereld en loopt door Zweeds Lapland. De trektocht is 110 kilometer lang en is een echt avontuur! Onze collega Carla liep een aantal jaren geleden deze prachtige trektocht en blikt terug op deze geweldige ervaring door haar wandelverslag te delen. 

Lees meer...

Fotograferen tijdens het wandelen

17 December 2020

Tijdens het wandelen kun je schitterende foto's maken van de natuur. Alleen hoe weet je wat je van tevoren wilt vastleggen? En wat voor camera neem je dan mee? Wij vroegen onze collega Carla, hobbyfotograaf en wandelfanaat, om haar ervaring en enkele tips. 

Lees meer...

Jochem Myjer over zijn zelfbedachte pelgrimstocht

11 December 2020

Een wandelverhaal van iemand mogen volgen is altijd inspirerend, maar hem zelf meemaken dat is en blijft onbeschrijfelijk. Toch zette Jochem zijn wandelavontuur voor ons op papier om ook andere wandelaars te inspireren. Een zelfbedacht wandelavontuur: van Leiden naar Texel - een wandelverhaal die nog lang niet is uitgeschreven. 

Lees meer...

Een interview met Wandel_TV

22 October 2020

Tijdens onze georganiseerde Kermistocht liep Wandel_TV mee; een groep fanatieke wandelaars die is ontstaan binnen de salsa (dans) wereld. Wandel_TV is opgezet om ook andere mensen te motiveren om lekker te gaan wandelen en ze mee te nemen op de wandelavonturen die de wandelaars van Wandel_TV samen meemaken. Wij stelden ze een aantal vragen! 

Lees meer...

Wandelen in Tsjechië

30 September 2020

Bart ging deze zomer op vakantie naar een landstreek in het Noorden van Tsjechië. Dit prachtige gebied kenmerkt zich door de diepe kloven, bosrijke wandelwegen en waanzinnige rotspartijen. Een enthousiaste klant wees hem op Saksische Schweiz/ Bohemische Schweiz in het gebied tussen Dresden en Praag.

Lees meer...

Bart Dirven beklom de Shishapangma

01 September 2020

"Daar sta je dan. Met beide voeten op de grond te kijken naar de wereld onder je. Ik sta boven het heelal. Boven alles. Ik sta op een achtduizender. Om me heen zie ik een aantal pieken die nog hoger uitsteken boven het wolkendek". 

Lees meer...

Blijven wandelen

18 August 2020

Na de persconferentie van dinsdag 18 augustus is het duidelijk dat het coronavirus nog niet verslagen is. Desondanks geeft de natuur nog altijd genoeg ruimte om een heerlijke wandeling te maken.

Lees meer...