Heerlijk na een wandeling: zelfgemaakte citroen-kwarktaart

Heerlijk na een wandeling: zelfgemaakte citroen-kwarktaart

20 September 2021

Afgelopen weekend, maakte onze collega Carla een mooie wandeling rond het Engelermeer. Het Engelermeer ligt tegen Den Bosch aan. Thuis stond er een heerlijke citroen-kwarktaart op haar te wachten. 

Ingrediënten voor de taart:

  • 300 gram volle kwark
  • 125 ml slagroom
  • 3 blaadjes gelatine
  • Sap van 2 citroenen+ rasp van 1 citroen
  • 50 gram suiker
  • 2 zakjes vanille suiker
  • Half pak bastogne koeken: fijn gemalen
  • 30 gram roomboter
  • Handje verse frambozen

Benodigdheden 

  • Ronde springvorm, niet te groot.
  • Bakpapier

Het recept

Week de blaadjes gelatine in water. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkant van de springvorm in met boter.
Smelt de boter in een steelpannetje en meng de koekkruim er door. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Rasp de schil van 1 schoon geboende citroen. Pers beide citroenen uit. Verwarm het citroensap met de suiker tot de suiker opgelost is. Doe de gelatine bij het citroensap en roer door. Laat dit afkoelen.
Klop de slagroom met de vanillesuiker. Meng het citroensap met de volle kwark en schep dit goed door tot het goed gemengd is. Spatel de slagroom door het mengsel. Giet het mengsel in de springvorm en laat het minstens 4 uur opstijven.
Na 4 uur: Met een mes de zijkant van de taart los snijden. Versier met frambozen, citroenrasp en eventueel een klein beetje verse munt.

Geniet ervan!