Boven de €50,- geen verzendkostenAlleen in Nederland

Als je in 1953 door een willekeurige ruit van het witte huis aan de Nieuwstraat in Made had gegluurd, had je met open mond staan kijken. Dit huis stond namelijk niet bekend om de bonte vloerbedekking of om de grote koekoeksklok in de keuken. Je vond er juist torenhoge stapels schoenendozen, tot in de badkamer.

Het grote aanbod – en het eerlijke advies – bleef niet onopgemerkt. Men liep de deur van de schoenenzaak al snel plat. Het duurde dan ook niet lang voordat de winkel van schoenmaker Johannes Dirven uit z’n voegen barstte en een nieuw pand werd betrokken.

Johannes Dirven - opa met de drie zoons, waaronder Bart
De winkel anno 2024
De visie achter zijn concept; zorgen dat iedereen – van goed ter been tot missende teen – comfortabel (en goed geholpen) op pad kon. Deze visie is nog altijd als rode draad door het bedrijf geweven.
De winkel in 1960
Bart en Sanne
Sanne is de derde generatie en runt sinds 2021 de winkel

De wereld van wandelen

Ook – nee, juist – toen het stokje in 1980 werd overgedragen aan oudste zoon Bart Dirven. Bart dook direct de wereld van voeten in en volgde diverse opleidingen en cursussen op het gebied van podokinesiologie. Ondertussen werkte hij keihard om de winkel op de kaart te zetten en ervoor te zorgen dat iedere klant met een glimlach (en een goed paar schoenen) het pand verliet. Daar zette Bart graag een stapje – of vier – extra voor.

Al deze ervaringen en onvergetelijke herinneringen kwamen in 2000 samen in een nieuwe richting voor de winkel. The World of Walking – de eerste in wandelschoenen gespecialiseerde sportzaak van Nederland – zag het levenslicht. En met succes.

In de jaren die volgden wandelde deze avonturier de halve wereld over. Hij liet zich tijdens zijn vele ontdekkingsreizen inspireren door interessante persoonlijkheden en bijzondere ontmoetingen. Ook in Nederland zat Bart niet stil. Zo liep hij al 15 keer de Nijmeegse 4Daagse uit!

De wilde, enthousiaste verhalen van Bart inspireerden collega’s om zelf de wijde wereld in te trekken en deel te nemen aan opleidingen. Die kun je dus op hun blauwe ogen (+ diploma’s en certificaten) geloven. Ze bieden je met liefde een stuk zelfgebakken taart aan tijdens je bezoek, en delen hun verhalen met je.

Ontdekken zit in ons DNA

Wie de wandelschoen past, trekke ‘m aan. Toen Bart in 2021 zijn pensioen aankondigde, stond Sanne Dirven – dochter van, en ondernemer in hart en nieren – klaar om in zijn voetsporen te treden. Sindsdien werkt Sanne hard om de winkel te vernieuwen, te ontwikkelen en te verduurzamen. Zodat ook volgende generaties onbezorgd en goed voorbereid het avontuur kunnen blijven opzoeken.

Dat de lust naar avontuur en een voorliefde voor het buitenleven een familiekwaal is, bewijst Sanne telkens weer. Kun je haar niet in de winkel vinden? Dan is ze in binnen- en buitenland op zoek naar de mooiste wandelroutes en verhalen. Zo verkende ze eerder de Schotse Hooglanden, tijdens een wandeltocht van ruim 152 kilometer over de West Highland Way. Ook de paden van de Camino Portugués verdwenen al onder haar voeten, toen zij deze in het voorjaar van 2024 bewandelde. Een echte kilometervreter, dus. Gelukkig laten de wandelschoenen van The World of Walking haar nooit in de steek!

Sanne doet uitgebreid verslag van deze én toekomstige avonturen, zoals haar reis naar Nepal deze zomer, op Instagram, Facebook en hier op de website. Laat je inspireren om zelf op pad te gaan.

Grote en kleine avonturen

Dus. Of je nu op het punt staat om de hoogste berg van de Himalaya te beklimmen, een meerdaagse trektocht door de Amazone wil maken, de Nijmeegse 4Daagse gaat uitlopen of gewoon een fijne wandeling door de Biesbosch wil maken. Jouw volgende avontuur – groot of klein – begint bij The World of Walking.

Inloggen bestaand account

Geen account?

Een account is optioneel, en kan tijdens het bestellen aanmaakt worden.

Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens onze openingstijden.

Openingstijden

Ma: 13.00 – 18.00 uur
Di t/m Do: 09:30 – 18:00 uur
Vr: 09:30 – 21:00 uur
Za: 09:30 – 17:00 uur
Zo: 12:30 – 16:30 uur

Extra lang open op 30 juni
van 11:00 – 16:30.

Of mail naar info@wordofwalking.nl

Onze nieuwsbrief verschijnt één keer per maand in je inbox. Gevuld met wandelinspiratie en leuke evenementen, deze wil je lezen!

Wil je ook graag onze nieuwsbrief ontvangen? Laat dan hier je naam en e-mail adres achter. We gebruiken deze alleen voor het verzenden van de nieuwsbrief.