Boven de €50,- geen verzendkostenAlleen in Nederland

De Kungsleden trail in de sneeuw

Een interview met Sanne

Wie ons volgt op social media is er al van op de hoogte: Sanne gaat ook dit jaar weer het avontuur opzoeken. Ze heeft de afgelopen jaren de vele kilometers van The West Highland Way in Schotland en de Cumbria Way in Engeland al in de wandelschoenen zitten. Over een paar weken vertrekt ze op weg naar het avontuur van dit jaar.

Wat ze precies gaat doen en hoe ze zich daarop heeft voorbereid lees je in dit interview.

Ha Sanne, er staat weer een avontuur op de planning. Wat ga je doen?

“Ik ga binnenkort de Kungsleden trail in Zweeds Lapland in de sneeuw ontdekken! Dit zal ik gaan doen op ‘toerlanglaufski’s’ en met een slee waarin o.a. mijn tent en eten voor 7 dagen zijn opgeslagen.”

Hoe kom je erbij zo iets te gaan doen? Was dit een lang gekoesterde droom?

“Een week lang buiten in de sneeuw bij -25 tot -35 graden, ervaren hoe het is om in de kou te slapen, ’s ochtend op te staan in de sneeuw en je klaar te maken voor een nieuwe dag op de ski’s op weg naar de volgende plek in de wildernis om je kamp op te slaan… Dit klonk voor mij als een mooie uitdaging! Ik ben altijd op zoek naar avontuur en nieuwe ervaringen. Dit was iets wat buiten mijn comfortzone ging en dan ben ik het type dat het niet uit de weg gaat. Of het een lang gekoesterde droom was; nee, eigenlijk niet. Het kwam vrij onverwacht onder mijn aandacht maar ik was meteen razend enthousiast en kon niet meer ophouden met YouTube filmpjes kijken over de Arctische wildernis.”

Wanneer vertrek je?

“Over twee weken!”

Dat is al bijna! Vertel eens iets over je voorbereiding.

“De tocht die ik ga doen vereist een goede conditie, dit is dus waar ik de afgelopen maanden flink aan heb gewerkt. Mijn basisconditie was al goed maar om straks een slee van 50 kilo voort te kunnen trekken heb ik door o.a. krachttraining er voor gezorgd dat ik ook sterker ben geworden. Ook loop ik veel lange afstanden (minimaal 25 kilometer) om een goede ‘duurconditie’ op te bouwen. Daarnaast loop ik hard, fiets en zwem ik.”

En je materiaal, moest je veel speciale spullen aanschaffen voor dit avontuur?

“Dat viel best mee. Ik ga op pad met Nederlands enige echte poolgids ‘Henk- Jan Geel’ van ‘Arctic Adventure’. Henk-Jan gaat meerdere keren per jaar op expeditie met groepen en heeft hiervoor alle materialen zoals een tent, expeditieslaapzak, benzinebranders enz. Wel zo fijn, om dit niet allemaal aan te moeten schaffen want zo vaak gebruik je dit niet natuurlijk.”

“Ik heb voor deze expeditie een speciale Gore-Tex broek aangeschaft, een bivakmuts van Fjallraven, mountaineering sokken van Icebreaker en speciale waterdichte ‘overwanten’. Verder ben ik natuurlijk al aardig voorzien in mijn basiscollectie voor andere trekkings. Denk aan goede wollen onderlagen van Icebreaker, een Gore-Tex hardshell jas van Arc’Teryx en mijn lievelings wolfleecevest van Fjallraven.”

“Mijn vader had nog een paar oude donsschoenen liggen van zijn expeditie naar de Shisapangma dus die gaan ook mee op avontuur!”

Kun je je al voorstellen dat je daar straks door de sneeuw loopt? Wat verwacht je ervan?

“Ik kijk er ontzettend naar uit om het noorderlicht te gaan zien. We gaan als het goed is in een goede periode om het te kunnen zien echter moet je ook een beetje geluk hebben. Het kan er enkele seconden zijn tot meerdere uren, spannend dus! Verder kijk ik uit naar de rust en stilte van het magische landschap, het kameraadschap wat vast en zeker zal ontstaan als team en stiekem toch ook wel een beetje de fysieke uitdaging… Negen dagen in de wildernis mogen zijn dat is ten slotte het ultieme gevoel van vrijheid toch!?”

Famous last words?

“Ik kan iedereen aanraden om het avontuur op te zoeken. Voor mij is dit een vrij groot avontuur natuurlijk met deze expeditie over de Kungsleden maar het kan zo groot of klein zijn als je zelf wilt. Ik hoop dat ik mensen kan inspireren door mijn verhaal te delen om ook het avontuur op te zoeken. Welke dingen heb je nog nooit geprobeerd? Welke nieuwe ervaringen zou je willen opdoen? Ik kan je verzekeren, het avontuur opzoeken zal je veel positieve energie geven!”

Heel veel plezier! Wij kijken uit naar de mooie foto’s en wilde verhalen.

“Dankjewel! Ik ga mijn best doen om mijn ervaringen tijdens de tocht vast te leggen. Geen idee of het gaat lukken bij -25 graden een pen vast te houden of de batterij van een fototoestel in leven te houden maar anders zijn er vast mooie herinneringen om later met jullie te delen!”

Inloggen bestaand account

Geen account?

Een account is optioneel, en kan tijdens het bestellen aanmaakt worden.

Wij zijn telefonisch bereikbaar tijdens onze openingstijden.

Openingstijden

Ma: 13.00 – 18.00 uur
Di t/m Do: 09:30 – 18:00 uur
Vr: 09:30 – 21:00 uur
Za: 09:30 – 17:00 uur
Zo: 12:30 – 16:30 uur

Of mail naar info@wordofwalking.nl

Onze nieuwsbrief verschijnt één keer per maand in je inbox. Gevuld met wandelinspiratie en leuke evenementen, deze wil je lezen!

Wil je ook graag onze nieuwsbrief ontvangen? Laat dan hier je naam en e-mail adres achter. We gebruiken deze alleen voor het verzenden van de nieuwsbrief.