Hoe onderhoud je jouw (Gore-tex) wandeljas?

Hoe onderhoud je jouw (Gore-tex) wandeljas?

04 May 2023

Na een paar mooie wandelingen kan je jas waarschijnlijk wel een wasbeurt gebruiken. Misschien zitten er vlekken in van toen je even in het gras bent gaan zitten, heb je tegen een hek aangeleund of wil je dat hij weer als nieuw ruikt. Gelukkig kan jouw (gore-tex) jas gewoon in de wasmachine!

Je hebt hiervoor het wasmiddel en impregneermiddel van Nikwax nodig. Goed om te weten: de producten van Nikwax zijn duurzaam en richten geen milieuschade aan! Al sinds hun oprichting in de jaren 70 produceren ze onderhoudsmiddelen met oog voor milieu en dier en volgens strenge richtlijnen. Je kunt dus als natuurliefhebber met een gerust hart dit product gebruiken.

 

Wil je meer lezen hierover? We vonden dit artikel waar alles instaat over onderhoudsmiddelen en duurzaamheid. Lees het hier.

 

Dan is het nu tijd om te gaan wassen. Volg ons stappenplan hieronder voor een heerlijk gewassen jas:

 

1. Voel in alle zakken of er niks meer in de jas zit.

 

2. Maak het zeepbakje van de wasmachine goed schoon zodat er geen restjes wasmiddel meer in zitten.

 

3. Je kunt maximaal 2 kledingstukken tegelijk wassen.

 

4. Gebruik 'Nikwax Tech Wash' zoals de gebruiksaanwijzing voorschrijft. 150 ml als je ergens woont met gemiddeld tot hard water en 100 ml als je zacht water hebt thuis. Je kunt dit bijvoorbeeld opzoeken bij www.mooiwater.nl/waterhardheid.

 

5. Doe de jas en het Nikwax wasmiddel in een losse doseerbol in de wasmachine en was volgens de wasvoorschriften van de jas.

 

6. Wanneer het wasprogramma klaar is haal je de natte jas uit de wasmachine en maak je het zeepbakje van de wasmachine weer goed schoon.

 

7. Het is nu tijd om het inwasbare impregneermiddel van Nikwax TX.Direct aan te brengen.

 

8. Doe de schone jas (deze mag nog nat zijn) weer in de wasmachine en voeg 100ml (per kledingstuk) Nikwax in een doseerbol toe.

 

9. Draai een synthetisch wasprogramma op 30 graden en centrifugeer op lage toeren.

 

10. Voor een optimaal effect is het het beste om de jas na het wassen in een droger te drogen op een licht programma. Heb je thuis geen droger dan kun je met een haardroger je kledingstuk droog maken. Het impregneermiddel zal dan optimaal intrekken.

 

Klaar! Het kost even wat moeite maar dan heb je ook wat. Geniet van een heerlijk fris gewassen jas die weer perfect waterafstotend is.

 

De producten van Nikwax zijn bij ons in de winkel te koop.