Wandelingen

brand header layover

Handige wandeltips

Met de start van de lente begint ook het tekenseizoen. In de natuur en met mooi weer is de kans groter om door een teek te worden gebeten. Het is daarom belangrijk om uzelf en anderen op tekenbeten te controleren. 

Nieuw  is de app “Tekenbeet”. De app bevat informatie over hoe u op teken moet controleren en hoe u een teek kunt verwijderen. Gebruikers kunnen een tekendagboek aanleggen en hierin een tekenbeet registreren. Zij kunnen een herinnering ontvangen aan het controleren van de plek waar ze gebeten zijn. Ook kunnen mensen op hun mobiele telefoon, via tekenradar.nl zien hoe actief teken zijn. Dit is vooral handig voor mensen buiten: wandelaars en bezoekers van bijvoorbeeld het bos, de heide, de duinen of een park. Daarnaast is een alarm in te stellen zodat u altijd op de hoogte bent van de actuele tekenactiviteit. Deze app is beschikbaar in Google Play en is geschikt voor Android tablets en smartphones.

Meer informatie vindt u op www.weekvandeteek.nl.

De wandelsport is ongelooflijk breed. Veel mensen genieten al volop bij een ommetje in de buurt; anderen hebben niet genoeg aan een barre tocht van zo’n kilometer of 30. Voor iedereen is er wel een leuke wandelroute. Elke wandeling vergt voorbereiding. Hoe groter de afstand of hoe moeilijker de omstandigheden, des te grondiger die voorbereiding moet zijn. Om u daarbij te helpen, voorzien we u graag van nuttige wandeltips.

Heeft ú een goede tip? laat het ons weten!

Tip 1 – Wandelreizen
Tip 2 - Reizen met oog voor detail
Tip 3 - Onvergetelijke tochten door Nederland
Tip 4 - GP batterijen
Tip 5 – Wandelkaarten
Tip 6 - Voorkomen van blaren

Tip 1 - Wandelreizen

Individueel of in groepsverband. Wandelreizen zijn er voor iedereen. Een geslaagde wandelreis valt of staat met de juiste voorbereiding. En die begint altijd bij The World of Walking.

Tip 2 - Reizen met oog voor detail

Actieve en avontuurlijke reizen naar bijzondere landen of streken. Reizen met gevoel voor natuur en cultuur en met oog voor detail. www.snp.nl

Tip 3 - Onvergetelijke tochten door Nederland

Avontuurlijke tochten door de mooiste natuurgebieden van Nederland. De streek in al zijn facetten beleven en de schoonheid en de ziel van de streek doorgronden. Dat is wat u van de Ruige Routes mag verwachten. Niets is gewoon binnen de routes. Als deelnemer komt u op plekken waar normaal niemand komt, slaapt u op zeer originele plaatsen en krijgt u verhalen over de streek te horen van kunstenaars, natuurontwikkelaars, dichters en boeren, die ervoor zorgen dat u thuis komt met fantastische verhalen.
www.ruigeroute.nl

Tip 4 - GP batterijen

GP batterijen zijn veel lichter dan de gewone batterijen. Ze zijn zowel in oplaadbare als niet-oplaadbare varianten verkrijgbaar. De 2200mAh-uitvoeringen wegen slechts 72 in plaats van 110 gram.

Tip 5 - Wandelkaarten

Wandelkaarten verschillen met andere kaarten door de grotere gedetailleerdheid. De schaalverdeling moet niet groter zijn dan 1:50.000. 

Tip 6 - Voorkomen van blaren

Het voorkomen van blaren begint al ver vóór de wandeling. Loop regelmatig, zorg voor passende schoenen, gebruik dikke, naadloze sokken, was je voeten alleen met koud water (zonder zeep!) en gebruik zalfjes (zoals kamferspiritus, GehWohl en GehFit). Hierdoor wordt de huid stugger en minder blaargevoelig.