Reisverhalen

Bart Dirven UTAT Marokko oktober 2017

24 oktober 2017 ISO:

De tocht der tochten was een onvergetelijke, maar loodzware ervaring. Overdag liep de temperatuur op tot maar liefst 38,5 graden.

Alleen maar steil omhoog om daarna weer even zo steil te dalen, met schaarse waterposten en het eten was zelfvoorzienend.

Na 30 km krijg ik krampen in mijn benen door een tekort aan magnesium. De duisternis begint in te vallen als we op de helft zitten. 's Nachts blijven we bij elkaar en vervolgen de route in het donker. Bij de controleposten worden we in folie ingewikkeld om warmteverlies te voorkomen. Bij een lange steile afdaling van 7 km breekt een van mijn stokken, waardoor ik scheef ben ga lopen. Bij 88 km, dus nog maar 17 km te gaan krijg ik ondraaglijke rugklachten. Ik probeer nog met pillen te herstellen, maar moet helaas toch opgeven.

Al met al was het een superervaring en volgend jaar ben ik er weer bij en hoop de tocht werkelijk af te kunnen maken.

“Spieren voor Spieren” zet zich in om vooral kinderen met een spierziekte meer kind te kunnen laten zijn, dus te kunnen laten rennen, spelen en sporten.

Wij hebben uw ondersteuning nodig! Kijk op https://zevenbergen.lions.nl/spieren-voor-spieren en geef eenvoudig een vrijwillige donatie voor dit goede doel. Uw bijdrage is heel belangrijk.

Wilt u helpen? Klik dan HIER.

Meer informatie over:

UTAT 105: http://www.atlas-trail.com/fr/ultra-trail-atlas-toubkal-105

Spieren voor Spieren: https://www.spierenvoorspieren.nl

Kijk ook op onze Facebookpagina of rechtstreeks op Lion Bart Dirven - Spieren voor Spieren