Meindl

brand header layover

Meindl Shoes

Unieke schoenmakers traditie.

Al meer dan 300 jaar gevestigd in de Duitse deelstaat Bayern, waar unieke schoenen worden geproduceerd.

Meindl staat voor kwaliteit, traditie en innovatie

Voor iedere voet is er een passend model in de uitgebreide collectie te vinden.

Van smalle tot brede leesten en van lichte trail en vrijetijdsschoenen tot kwalitatief hoogwaardige bergschoenen.

Hoogwaardig schoeisel voor vele activiteiten met vele mooie innovaties.

Laat u eens voorlichten door onze gespecialiseerde dealers, bijvoorbeeld The World of Walking.

Onze taal kent heel wat van uitdrukkingen over voeten, maar als er één van toepassing is op Meindl, dan is het wel “op de juiste leest geschoeid”. Veel meer dan eender welk ander schoenmerk, schoeit Meindl elk model immers op een met zorg uitgekozen leest. En dat is nodig ook, want geen twee voeten zijn exact hetzelfde. Dat komt perfect tot uiting in de Comfort Fit Wellness-lijn, Meindls antwoord op de nooit aflatende zoektocht naar de meest comfortabele wandelschoenen.

Perfecte pasvorm

Niets zo belangrijk als de pasvorm voor het comfort dat een schoen kan bieden. Dat hebben ze bij Meindl duidelijk begrepen, en dus komt het Duitse schoenenmerk met de Comfort Fit Wellness-lijn op de proppen. Een bredere leest, extra volume en een optimale verdeling zorgen voor de meestcomfortabele wandelschoen denkbaar.

Dankzij de prima afwerking staat de grote teen rechter, wat de druk op de bal van de voet aanzienlijk vermindert. Voeg daar nog aan toe dat er voor de twee buitenste tenen meer bewegingsruimte voorzien is, en je weet dat het steunvlak vergroot. Dat zorgt op zijn beurt dan weer voor een juiste stand van de voet.

Comfort Hiking

Slimme jongens dus, daar bij Meindl, maar dat is nog niet alles. De Comfort Fit Wellness-schoenen zijn standaard uitgerust met een nieuwe, functionele inlegzool. De lijmvrije verbinding maakt dat de poreuze kurklaag prima kan ademen en de zool zelf zeer goed aanvoelt. In combinatie met de uitstekende vochtopname van de Cambrelle-voering, zorgt het Comfort Fit-voetbed dan ook voor een immer droge voetzool.