hanwag

brand header layover

Hanwag

Sinds 1921 produceert HANWAG - genoemd naar de grondlegger van de firma Hans Wagner - in Vierkirchen, vlak bij München, berg-en trekkingschoenen van de hoogste kwaliteit. Tot op de dag van vandaag vervult Hanwag een leidende rol in de productie van diverse typen kwalitatief hoogstaande schoenen voor Outdoor-enthousiastelingen. Traditioneel handwerk gecombineerd met een goed ontwikkelde know-how en continue innovatie en passie vormen het fundament van onze omvangrijke collectie.

Waar onderscheidt een HANWAG schoen zich in?

Om maar meteen tot de essentie te komen: uitstekende pasvorm, robuustheid, lange levensduur en de verwerking van de beste materialen. Bovendien worden alle schoenen in Europa gemaakt en als enige zelfs in Duitsland : sinds de oprichting van de firma, meer dan 90 jaar geleden, vindt de productie plaats in Vierkirchen bij München. Dat waarborgt kwaliteit.

Merkwaarde

„HANWAG staat voor innovatie uit traditie.“

Sinds 1921 verenigt Hanwag de hoogste productkwaliteit met continue innovatie en deze waarden zullen ook in de toekomst de kern van het merk HANWAG vormen.

HANWAG staat vooral voor: pasvorm, functie, kwaliteit en handwerk

De perfece pasvorm is het belangrijkste criterium voor een schoen!

Bij HANWAG is er sinds de oprichting van ons bedrijf in 1921 altijd aan dit doel vastgehouden. Hanwag gelooft dat zij daarmee op de goede weg is en wordt hierin regelmatig bevestigd door de klanten en door diverse onderscheidingen in de vakmedia. De HANWAG pasvorm geldt bijna als legendarisch. De redenen daarvoor liggen voor de hand: meer dan 9 decennia ervaring, ambachtelijke vakkundigheid, hoogstaande materialen en arbeidsintensieve vervaardiging. Alles met het doel om de hoogste functionaliteit en de beste kwaliteit de bereiken.

Made in Europe

Hanwag vervaardigt de schoenen bijna uitsluitend in Europa en gebruikt nauwelijks onderdelen met lange transportwegen. Rond 30 procent van het programma - dubbelgestikte en hoogalpine schoenen –worden nog steeds in Beieren geproduceerd. Andere exclusieve productieplaatsen zijn in Kroatië en Hongarije. Deze relatief korte afstanden belasten het milieu minder.